Interview met Arjanne Bredemeijer van Bureau de Wissel in Lelystad. Arjanne is Psychologisch Hulpverlener en Lichaamsgericht Psychotherapeut.

Het is met name dat lichaamsgericht werk waar we in dit gesprek op in zoomen.

Ieder mens heeft een bepaalde mate van zelfherstellend vermogen. Dat is te zien bij de spontane genezing van een wondje, maar een ander mooi voorbeeld is dat huilen bij verdriet opluchting en ontlading kan geven.

Door stagnaties in je (vroege) ontwikkeling kan het zelfherstel niet optimaal zijn werk doen. Als gevolg daarvan herstellen we zowel fysiek als geestelijk moeizaam of verdwijnen bepaalde klachten helemaal niet meer” zo staat op haar website geschreven.

Het is een gesprek geworden tussen twee vakvrouwen die vol passie spreken over hun missie: het zelfherstellend vermogen van de mens aanspreken.

Arjanne die via het onderwijs (ze was ooit directeur van een basisschool) en speltherapie om kinderen met trauma te kunnen helpen, zelf een wissel maakte en de ouders ging helpen. Om via de ouders meer voor de kinderen te kunnen betekenen.

Hoe ze ooit in een les Core Stability tijdens een woodchop oefening zelf overspoeld werd door een golf van emotie ontdekte dat het lichaam je zoveel laat zien. Meer dan onze geest.

Wat gebeurt e met de mens die even niet in balans is?

We spreken over bijvoorbeeld een frozen shoulder en het vastzitten in het bekken. Wat is daarvan de boodschap? Wat is er dan bevroren? En waar komt die angst om los te laten vandaan?

Arjanne heeft 5 workshops rondom Persoonlijke Ontwikkeling: lees er meer over in de nieuwsbrief die ze onlangs verstuurde.

De weggever in deze Podcast is:

  • €20,00 korting op een van de Workshops – als je je voor 15 januari aanmeld
  • Kom samen met iemand en jij mag voor de helft van het bedrag meedoen.

Stuur je reactie onder dit bericht! Of meld bij de aanmelding bij een van de workshops dat je via deze Back in Action Podcast komt.

ABONNEREN: Ontvang de laatste Podcast aflevering in je INBOX. Schrijf je in via deze link: https://mindyourbodyfitness.nl/podcast-abonnee

BACK IN ACTION GIDS: Het is mijn missie om mensen die door chronische pijn zijn vastgelopen in hun leven weer in beweging te helpen. Vraag hier de Back In Action gids aan: https://mindyourbodyfitness.nl/bia-gids

Links om je te abonneren op de Back In Action Podcast: Spotify / Itunes

Deze Podcast direct luisteren?

Spotify

Itunes

Soundcloud

Via je favoriete podcast app op je Android telefoon (zoek vervolgens naar Back in Action Podcast)

Online met Rita

Kickstart 5-Daagse

GRATIS YOGA CHALLENGE

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging dat je succesvol bent aangemeld.

Geef dus het mail-adres op waarmee ik verder met je kan communiceren.

You have Successfully Subscribed!

Rita-MYB-positieve-gezondheid

Voor een sprankelend leven

Ontvang mijn waardevolle tips en inspiratie.
Schrijf je in voor de Master-e-maillijst.

Soepel in het leven staan.

Privacy verklaring

Je bent succesvol ingeschreven.

Vul je naam en e-mail in.

Je krijgt je download direct via de mail. 

You have Successfully Subscribed!

Stel hier je vraag: