Ondernemen met chronische pijn, hoe hou jij je op de been? Jij bent een ondernemer ooit begonnen met een missie, maar nu heb je chronische pijn…

Meer dan 2 miljoen Nederlanders heeft te maken met chronische pijn: pijn die langer dan 3 maanden aanhoudt. De impact van chronische pijn op iemands leven is groot. Het maakt je futloos, brengt je uit balans, het is dodelijk voor je creativiteit, kost bakken vol energie. Met als gevolg, slecht slapen, intense vermoeidheid, snel overprikkeld, doemdenken en angst om te bewegen. Chronische pijn heeft invloed op je relaties, je gezin, je bedrijf, je sporten, je vriendschappen en je hobby’s. De pijn, gedachten en angsten gaan een geheel eigen leven leiden. Je kan hier hopeloos in vastlopen. Je wil nog zoveel, maar het lukt niet meer.

Als je inmiddels al van alles hebt geprobeerd en er geen duidelijke diagnose is (geen duidelijke schade aanwezig is), maar de pijn blijft bestaan. Wat doe je dan? Pijn is een signaal! Het is ons natuurlijk beschermingsmechanisme. Het is een signaal dat er iets niet in orde is. Pijn is een systeem dat ons waarschuwt en ook beschermt. De pijnbeleving en de heftigheid van de aandoening zijn niet altijd gelijk aan elkaar. Zo kan het zijn dat de ene persoon met een hernia gewoon door kan blijven werken en de ander volledig is uitgeschakeld. De hoeveelheid pijn is lang niet altijd in overeenstemming met de hoeveelheid schade. Via pijnmanagement kan jij de baas worden over jouw pijn.

Ook ik ben daar geweest

Twee jaar lang heb ik te kampen gehad met stevige gewrichtspijnen(spierreuma). Het had een enorme impact op mijn leven; zowel in mijn werk als in privé. Ik moest door met mijn bedrijf; Yoga en Medisch Fitness lessen blijven geven, terwijl mijn lijf aan alle kanten steunde, piepte en kraakte. Zelfs het lekker kunnen genieten van een vakantie was in die tijd lastig; uitstapjes waren eigenlijk doodvermoeiend.

 

Mijn wanhoop was groot, mijn belastbaarheid was ver onder het nul-punt gedaald. Totdat ik de strijd tegen de pijn heb losgelaten; de pijn anders ben gaan benaderen. En ik via pijnmanagement uiteindelijk de chronische pijn min-of-meer heb kunnen omarmen. Het heeft ruim twee jaar geduurd; inmiddels ben ik helemaal pijnvrij! De poli reumatologie heb ik gedag gezegd! We zijn nu ruim anderhalf jaar verder. Deze heftige periode heeft mij naast, of misschien wel juist door de intense ervaringen, veel mooie inzichten gegeven.

In veel gevallen ben jij mede-eigenaar van het pijnprobleem, de pijn en en de pijnbeleving.

In mijn wekelijkse lessen zie ik ook veel mensen met chronische pijn. Of het nu gaat om rugpijn, fibromyalgie, schouder- nekklachten of migraine; maar ook mensen die burned-out zijn geraakt. Bijna iedereen worstelt met hetzelfde: veel spierspanning, verkeerd ademen, met denkbeelden over pijn, verwachtingen, met de vele ballen die hooggehouden moeten worden, keuzes maken, accepteren en loslaten. Het echt voelen van het lichaam, in je lijf zitten, is voor velen lastig. Wij zitten tegenwoordig zo in ons hoofd! Als we kijken naar de leefstijl is daar ook nogal wat winst te behalen, vooral als het gaat om het managen van pijn. We bewegen te weinig, eten verkeerd en hebben teveel stress. Hoe krijgen we het omgekeerd? Ik heb er al eens over geschreven in mijn blog: Met de kracht van Hier en Nu meer in balans.

Jij kan een switch maken van het genezen van pijn naar het managen van pijn. Niet langer meer de pijn centraal, maar jezelf als persoon centraal.

Alle kennis, ervaring en inzichten die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan ben ik momenteel bij elkaar aan het brengen. De ontwikkeling van een uitgebreid beweeg en coachings programma, waarin ik me richt op de ondernemer met chronische pijn is in volle gang.
Ik geloof dat we mensen die vastzitten in hun leven weer in beweging kunnen brengen door ze te leren luisteren naar hun lichaam. Dat goed voelen wat er gaande is helpt om dichterbij je authentieke zelf te komen.
Inzicht in wat ons beweegt en plezier in bewegen als de sleutel naar een gezonde leefstijl voor een vrij en gelukkig leven.
Ik ben op missie om mensen die door (chronische) pijn, mentaal of fysiek vast zijn komen zitten en uit balans zijn geraakt te mobiliseren. Ik ga ze inspireren, stimuleren, enthousiasmeren en motiveren. Door middel van bewust, verantwoord en intelligent bewegen. Door goed en oprecht te voelen en te luisteren naar hun authentieke zelf. De signalen helder te krijgen en nuchter te interpreteren. Zodat er weer harmonie en balans ontstaat in  Mind & Body.

Graag kom ik in gesprek met ondernemers die wanhopig zijn vanwege die chronische pijn. Ondernemers die de switch willen maken via pijnmanagement van wanhoop naar hoop.

Vraag nu een gratis Back in Action call met Rita aan.
Ook wanneer jij een ondernemer kent in jouw omgeving en jij hebt het vermoeden dat ik hem/haar zou kunnen helpen, deel dan deze blog.

#29 Loslaten en Overgave

#29 Loslaten en Overgave

Loslaten en Overgave. Hoe doe je dat? Niet gehecht zijn aan het resultaat van je acties. Vertrouwen dat je innerlijke zelf weet wat te doen en wanneer. We lijden onder gedachten als: wat zullen ze er wel van vinden? Of: ben ik wel goed genoeg? En ook geloven dat wat er op je pad komt, je wat te vertellen heeft. Go with the Flow en er niet tegenin…

Lees meer
#28 Jezelf beter leren kennen

#28 Jezelf beter leren kennen

Zelfstudie om jezelf beter te leren kennen. Je acties en gewoontes tegen het licht houden. Waarom handel je, reageer je zoals je doet? Je bewust worden van de betekenis die je geeft aan dingen die op je pad komen. Wat je zegt ben jezelf.

Lees meer
#27 Volhouden en Doorzetten

#27 Volhouden en Doorzetten

Leefstijlgewoontes volhouden is beslist niet eenvoudig. Daar is een juiste mindset voor nodig. Een innerlijke motivatie met de focus op lange termijneffecten. Het vuurtje van transformatie is nodig om van A naar B te kunnen gaan: van de huidige situatie naar de gedroomde situatie.
Een goede Mind-Body Connectie is nodig: Feeling is Healing.

Lees meer
Online met Rita

Kickstart 5-Daagse

GRATIS YOGA CHALLENGE

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging dat je succesvol bent aangemeld.

Geef dus het mail-adres op waarmee ik verder met je kan communiceren.

You have Successfully Subscribed!

Leefstijl verbeteren

Voor een sprankelend leven

Ontvang mijn waardevolle tips en inspiratie.
Schrijf je in voor de Master-e-maillijst.

Soepel in het leven staan.

Privacy verklaring

Je bent succesvol ingeschreven.

Vul je naam en e-mail in.

Je krijgt je download direct via de mail. 

You have Successfully Subscribed!