We hebben het in deze podcast over de BEKKENBODEM en DIASTASE.

De bekkenbodem is een spier met als belangrijkste functie het steunen van de buikorganen en het afsluiten van de openingen (vagina-anus). Het is een spier, dus te trainen!

Bij vrouwen kan er ongewild urineverlies optreden. Bij sporten, maar ook bij allerlei dagelijkse activiteiten. Rondom de zwangerschap, maar ook rondom de overgang.
Bij mannen is bekkenbodemtraining van belang bij prostaat behandelingen. Zij kunnen bv pijn in het kruis ervaren en/of moeite bij het plassen.

Verder gaan we ook in op de buikwand problematiek. Een diastase die kan optreden rondom de zwangerschap. Maar ook bij mannen wanneer de buikomvang erg groot is geworden.

Je bent zo sterk als de zwakste schakel!

We gaan in op de vraag: hoe je nou weet of je de bekkenbodemspieren goed aanspant. Het stukje bewustwording: kunnen aanspannen, maar óók kunnen ontspannen. Hoe je daar überhaupt gevoel in kan brengen.

Tegenwoordig zien we dat bij veel mensen een overactieve bekkenbodem. Door stress en de lat hoog leggen en te moeten voldoen aan van alles en nog wat. Ontspannen, ook van je bekkenbodem is van groot belang. Door goed te ademhalen en los te laten creëer je rust in je lijf én ook in de bekkenbodem – je basis! (Zie ook deze video's van Rita over ademhaling.)

Ellen noemt een filmpje over het belang van ademhalen en hoe het blikje van buik-rug-middenrif-bekkenbodem samen op moeten gaan. Klik HIER voor de pagina waar die video (en nog meer over de BB) te vinden is.

We gaan ook uitgebreid in op de DIASTASE van de buikwand. Wat is een diastase, hoe weet je of je het hebt. Hoe kan je testen? Wat zegt het dakje op de buik je? Wat kan je er aan doen om te herstellen?

Heb geloof in het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Geloof en vertrouwen dat je het zelf kan. Ga uit wat je allemaal wel kan!

Accepteer NIET dat het er bij hoort!

Voor meer informatie over Ellen:

Andere adressen rondom bekkenbodem en diastase:

Ellen en Rita gaan samen een een online product ontwikkelen om je nog beter te kunnen helpen.Welke zaken hebben wij nu laten liggen en zou jij graag behandeld zien worden in een training. Heb je vragen of opmerkingen n.a.v. deze Podcast, stuur een e-mail: gebruik hiervoor het contactformulier van de website. Of reageer onder dit bericht.

ABONNEREN: Ontvang de laatste Podcast aflevering in je INBOX. Schrijf je in via deze link: https://mindyourbodyfitness.nl/podcast-abonnee

BACK IN ACTION GIDS: Het is mijn missie om mensen die door chronische pijn zijn vastgelopen in hun leven weer in beweging te helpen. Vraag hier de Back In Action gids aan: https://mindyourbodyfitness.nl/bia-gids

Links om je te abonneren op de Back In Action Podcast: Spotify / Itunes

Wil je deze Podcast aflevering direct beluisteren vanaf je favoriete Podcast player? Klik op de afbeelding hieronder en je komt direct uit bij aflevering #10.

 

Voor Android gebruikers: Via je favoriete podcast app op je Android telefoon.
Zoek vervolgens naar Back in Action Podcast.

Online met Rita

Kickstart 5-Daagse

GRATIS YOGA CHALLENGE

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging dat je succesvol bent aangemeld.

Geef dus het mail-adres op waarmee ik verder met je kan communiceren.

You have Successfully Subscribed!

Rita-MYB-positieve-gezondheid

Voor een sprankelend leven

Ontvang mijn waardevolle tips en inspiratie.
Schrijf je in voor de Master-e-maillijst.

Soepel in het leven staan.

Privacy verklaring

Je bent succesvol ingeschreven.

Vul je naam en e-mail in.

Je krijgt je download direct via de mail. 

You have Successfully Subscribed!

Stel hier je vraag: