In deze aflevering van de Back in Action Podcast een gesprek met leefstijlpsycholoog Bjarne Timonen. We zijn drie weken op weg in het corona tijdperk, als dit interview plaatsvindt.
Juist nu is het belang van een gezonde leefstijl groot. Gezondheid is een kwetsbaar iets, zo blijkt maar weer. Coaching op leefstijl is ook voor de psycholoog een belangrijk instrument. De invloed van stress en spanning op het immuunsysteem is groot. Met als gevolg een groter risico op burnout, ziek worden en dus ook minder weerstand tegen bijvoorbeeld het corona-virus.

We praten over de gevolgen de uitbraak van het coronavirus en over de gevolgen van de maatregelen die sindsdien van kracht zijn. Over de angst die dit alles bij mensen teweeg brengt. Over de gevolgen van social distancing. Dat we elkaar niet meer mogen aanraken, dat doet iets met ons. Behoefte aan contact roept saamhorigheid op, behoefte aan verbinding en gevoelens van compassie. We kijken meer dan ooit om naar elkaar. Maar worden ook volledig op onszelf terug geworpen.

Het gedwongen isolement geeft ruimte aan een reset. We ontdekken weer de zin en zingeving van het leven. Ik heb Bjarne gevraagd naar zijn top 3 belangrijkste stappen voor mensen die te maken hebben met chronische pijn. Deze 3 stappen zijn ook breder te trekken, zoals nu in het dealen met de corona-crisis.

Meer informatie over Bjarne Timonen: https://bjarnetimonen.nl/

Je kan hem volgen op Instagram en LinkedIn

 

 

ABONNEREN op de Back in Action Podcast: Ontvang de laatste Podcast aflevering in je INBOX. Schrijf je in via deze link: https://mindyourbodyfitness.nl/podcast-abonnee

BACK IN ACTION GIDS: Het is mijn missie om mensen die door chronische pijn zijn vastgelopen in hun leven weer in beweging te helpen. Vraag hier de Back In Action gids aan: https://mindyourbodyfitness.nl/bia-gids

Links om je te abonneren op de Back In Action Podcast: Spotify / Itunes

Wil je deze Podcast aflevering direct beluisteren vanaf je favoriete Podcast player? Klik op de afbeelding hieronder en je komt direct uit bij aflevering #12.

 

Voor Android gebruikers: Via je favoriete podcast app op je Android telefoon.
Zoek vervolgens naar Back in Action Podcast.

Online met Rita

Kickstart 5-Daagse

GRATIS YOGA CHALLENGE

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging dat je succesvol bent aangemeld.

Geef dus het mail-adres op waarmee ik verder met je kan communiceren.

You have Successfully Subscribed!

Rita-MYB-positieve-gezondheid

Voor een sprankelend leven

Ontvang mijn waardevolle tips en inspiratie.
Schrijf je in voor de Master-e-maillijst.

Soepel in het leven staan.

Privacy verklaring

Je bent succesvol ingeschreven.

Vul je naam en e-mail in.

Je krijgt je download direct via de mail. 

You have Successfully Subscribed!

Stel hier je vraag: