Een fijn gesprek met Annemarieke Fleming op een bijzondere locatie over iets wat ons allemaal aangaat: het STRESS RESPONSE SYSTEEM. Hoe komt het dat ons brein ontregeld raakt?

Annemarieke is gezondheidszorgpsycholoog bij Reade; (hoofd)docent RINO – BIG opleidingen in de GGZ; spreker; docent CRKBO; thema-expert psychosomatiek NPi;

Ze is auteur van het boek Pijn & het brein. De rol van de hersenen bij ‘onverklaarde' chronische klachten. Inmiddels al de 12e druk.

Haar visie is geïnspireerd door de werken van Lorimer Moseley (Boek: Begrijp de pijn) en Bodewijn van Houdenhove (meerdere boeken rondom het thema Chronische Pijn en Vermoeidheid). 

Binnen haar werk bij Reade wilde ze de vertaalslag maken voor de Chronische Pijnpatiënt. Zo ontstond het boek Pijn & het Brein.

De kernboodschap van dit boek is mensen helpen te begrijpen wat er aan de hand is. Als er geen weefselschade is, maar wel een ontregeling, hoe kunnen we dan een en ander resetten?

Wél erkenning van pijn, het komt niet uit de lucht vallen. Maar wellicht is het hele pijnsysteem over waakzaam geworden: te alèrt. Ontkoppelen van van de symptomen.

We gaan in het gesprek dieper in op het STRESS RESPONSE SYSTEEM: mind-body-reactie op gevaar. De samenhang tussen de Mind en de Body op meerdere vlakken:

  1. Pijnsysteem
  2. Energie huishouding
  3. Immuunsysteem
  4. Emotionele huishouding

Niet langer meer bewegen op geleide van pijn! Maar VOELEND BEWEGEN.

De verwachting is dat door de Corona Crisis een nieuwe golf aankomt van mensen die kampen met Chronische Pijn en Vermoeidheid.

Aan de ene kant de mensen die daadwerkelijk Corona hebben opgelopen en moeten revalideren van de ziekte zelf.

Met aan de andere kant de grote groep mensen die door de verhoogde stress ontstaan door de crisis uitgeblust zijn geraakt.

In het boek Pijn & het Brein wordt ook ingegaan op zelfmanagementmethodes: hoe bouw je succesvol je activiteiten weer op? Maar ook hoe bouw je je energie reserves weer op.

Laat een reactie achter onder dit bericht en maak kans op het boek Pijn & het Brein, gesigneerd door Annemarieke.

ABONNEREN op de Back in Action Podcast: Ontvang de laatste Podcast aflevering in je INBOX. Schrijf je in via deze link: https://mindyourbodyfitness.nl/podcast-abonnee

BACK IN ACTION GIDS: Het is mijn missie om mensen die door chronische pijn zijn vastgelopen in hun leven weer in beweging te helpen. Vraag hier de Back In Action gids aan: https://mindyourbodyfitness.nl/bia-gids

Links om je te abonneren op de Back In Action Podcast: Spotify / Itunes

Wil je deze Podcast aflevering direct beluisteren vanaf je favoriete Podcast player? Klik op de afbeelding hieronder en je komt direct uit bij aflevering #16.

 

Voor Android gebruikers: Via je favoriete podcast app op je Android telefoon.
Zoek vervolgens naar Back in Action Podcast.

Boek Pijn en het brein

Wil je het boek Pijn & het Brein zelf aanschaffen? Dat kan via BOL.COM

Online met Rita

Kickstart 5-Daagse

GRATIS YOGA CHALLENGE

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging dat je succesvol bent aangemeld.

Geef dus het mail-adres op waarmee ik verder met je kan communiceren.

You have Successfully Subscribed!

Rita-MYB-positieve-gezondheid

Voor een sprankelend leven

Ontvang mijn waardevolle tips en inspiratie.
Schrijf je in voor de Master-e-maillijst.

Soepel in het leven staan.

Privacy verklaring

Je bent succesvol ingeschreven.

Vul je naam en e-mail in.

Je krijgt je download direct via de mail. 

You have Successfully Subscribed!

Stel hier je vraag: