In deze aflevering een gesprek met Jeroen Rodenburg uit Heiloo. Hoe hij met behulp van de Wim Hof Methode de ziekte van Lyme heeft kunnen kenteren: van ziek zijn naar een leefbaar leven. We vallen meteen met de deur in huis; want wie is Jeroen? Dat is precies waar Jeroen de afgelopen 16 jaar mee heeft geworsteld; op zoek naar zichzelf.

Jeroen werkt bij de politie, is getrouwd en vader van drie kinderen. In 2004 beginnen de vage klachten als last van de rug en knieën, migraineaanvallen, slapeloosheid en chronische vermoeidheid. Deze leken vooral terug te voeren op de drukke periode in het leven van Jeroen en zijn gezin. De geboorte van hun drie kinderen (korte tijd na elkaar geboren) en ook de onregelmatige werktijden bij de politie werden gezien als oorzaak van een deel van zijn klachten. De zoektocht begon al in 2004 toen hij tijdens een oefenweek van de ME op de Veluwe een tekenbeet opliep.

Hij ontdekte de Wim Hof Methode. Tijdens de Polen Retreat kwam op 5 december 2016 op de top van de 1609 meter hoge berg de Śnieżka in Polen een switch.

Het was een stralende dag en -13˚C. Ik droeg alleen een paar wandelschoenen en een korte broek. Ik voelde mij bevrijd en herboren. Onder leiding van Wim, die ik constant bevroeg over het effect van zijn methode op mij als drager van de ziekte van Lyme, en de door hem opgeleide Instructeurs, had ik, samen met een groep van twintig mede deelnemers, vijf dagen getraind en toe gewerkt naar dít moment. Ademhalingsoefeningen, mindset & focus en koude training, heel veel koude training.

Hij organiseerde in 2017 de Lyme Trial. En is inmiddels zelf opgeleid tot Wim Hof Instructor.

De koude training is trainen zonder te bewegen. Leren te schakelen van stress naar rust. De ademoefeningen spelen daarin ook een grote rol. Ademen brengt je weer in contact met het voelen en je emoties. Je hebt kapstokhaakjes nodig om de methode te integreren in je leven. En hoe je blij kan worden van een koude douche!

Luisteren naar de signalen van je lichaam. Zoek het in de eenvoud en weet dat je er niet alleen voor staat. Jouw situatie is niet uniek!

Hier de beloofde linkjes die tijdens de Podcast aan bod zijn gekomen:

Jeroen 2

Een ongekende re-connectie met mijn lichaam en de natuur die ik, na al die jaren van ziek zijn, niet meer voor mogelijk had gehouden. De kracht, die verscholen lag onder een dikke laag van pijn, wanhoop en verdriet, was ontwaakt.

Jeroen 3

Ben ik genezen daar op de top van de Śnieżka? Nee.  Heb ik mijn leven terug? Ja, zeer zeker.
Zelfs veel meer dan dat.… ik heb een toekomst.
Ik heb levenslust !

ABONNEREN op de Back in Action Podcast: Ontvang de laatste Podcast aflevering in je INBOX. Schrijf je in via deze link: https://mindyourbodyfitness.nl/podcast-abonnee

BACK IN ACTION GIDS: Het is mijn missie om mensen die door chronische pijn zijn vastgelopen in hun leven weer in beweging te helpen. Vraag hier de Back In Action gids aan: https://mindyourbodyfitness.nl/bia-gids

Links om je te abonneren op de Back In Action Podcast: Spotify / Itunes

Wil je deze Podcast aflevering direct beluisteren vanaf je favoriete Podcast player? Klik op de afbeelding hieronder en je komt direct uit bij aflevering #17.

Voor Android gebruikers: Via je favoriete podcast app op je Android telefoon.
Zoek vervolgens naar Back in Action Podcast.

Online met Rita

Kickstart 5-Daagse

GRATIS YOGA CHALLENGE

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging dat je succesvol bent aangemeld.

Geef dus het mail-adres op waarmee ik verder met je kan communiceren.

You have Successfully Subscribed!

Rita-MYB-positieve-gezondheid

Voor een sprankelend leven

Ontvang mijn waardevolle tips en inspiratie.
Schrijf je in voor de Master-e-maillijst.

Soepel in het leven staan.

Privacy verklaring

Je bent succesvol ingeschreven.

Vul je naam en e-mail in.

Je krijgt je download direct via de mail. 

You have Successfully Subscribed!

Stel hier je vraag: