Reviews

Hier lees je ervaringen van onze klanten

Het volgen van jouw lessen is iedere keer weer een feestje. Goede uitleg en alternatieven als iets niet lukt.
Ik verbaas me erover dat ik dan toch meer kan dan dat ik dacht😊.
Overigens vandaag weer prima een les kunnen volgen via de app. Ik gebruik Android.

Marie-Christine Cornel

Zevenbergen

Zo blij dat de zaallessen bij Rita nu weer kunnen, nu de Covid restricties opgeheven zijn. Het bijzondere van haar lessen vind ik dat ze aandacht voor elk individu heeft. En vooral waardeer ik dat ze langs loopt en individuele aanwijzingen of aanpassingen geeft om de oefeningen zo optimaal mogelijk te kunnen uitvoeren. Vanochtend weer een heerlijk les gehad. Maart 2022

Rita Hoving

Harderwijk

Jarenlang volgde ik de lessen in de zaal., fantastisch! En toen kon het niet meer…. een tijdje deed ik niets alhoewel, ik wandelde veel, maar toch liep mijn lijf letterlijk vast. Zoomlessen, het leek me niets, en saai….. Gelukkig heb ik mijn tegenzin overwonnen en ben gewoon gestart. Nu sla ik geen les meer over! Mijn lichaam is weer van het slot!
Het is levendiger dan een opgenomen les, je neemt echt deel, je bent betrokken. Rita ziet en corrigeert.
(hoe doet ze dat?)
Ik ben meer dan tevreden en vraag me af of ik ooit, nog naar een les in de zaal wil gaan.. We zullen zien!

Gemma Wieman

Harderwijk

Opslomen, uithangen, oprekken, indalen en loslaten…en meer! Met Rita maak je het allemaal mee! En hoe!
Met burn-outklachten startte ik enkele maanden geleden mijn deelname aan de verschillende soorten lessen om eens te ervaren. Als ex-topsportster ervaar ik deze vorm van herstel als heilzaam. Telkens toewerkend naar de ontspanning tijdens de inspanning. Een uitdaging, ook in het dagelijks leven!
Rita is erg bevlogen in haar vak en weet van elke les een samenhangend geheel te maken. Bezield, professioneel begeleid en voor vele toegankelijk. En inspirerend bovendien!
Caroline Smits

Sint Anthonis

Wát superfijn om online mee te doen met de Mind Your Body TV van Rita Vaessen! Ik houd eigenlijk niet van sporten, maar dat online uurtje in de week wil ik niet meer missen. De lessen hebben een goede opbouw en zijn gewoon leuk en gezellig. Zowel fysiek als mentaal doet het me enorm goed, ik zit lekkerder in m'n vel en ervaar mede door deze lessen méér vrijheid in het leven!!

Geraldine

Ermelo

Sinds een paar maanden volg ik de yogalessen van Rita online. Rita legt het heel erg goed uit. Ik heb inmiddels al wat yoga docenten zien komen en gaan, maar jouw lessen vind ik niet alleen prettig, maar ook erg duidelijk en leerzaam. Het aanbod in haar bibliotheek is groot en biedt naar mijn idee voor ieder wat wils en voor elk niveau iets passends. Ik woon in Uden Noord-Brabant, dus het is niet te doen om de lessen in Harderwijk te volgen. Daarom ben ik erg blij met deze mogelijkheid.

Jeannette Matthesius

Uden

Ik ben 2 jaar geleden bij MYB gekomen nadat mijn yoga lerares  er mee ophield.  Het voelde als een warm bad ik voelde mij gelijk weer op mijn plek. Ik volg Yin yoga, soms van Alicia soms van Suzanne, beide heel goed! Het is zo fijn dat als je even niet kunt je een les kunt volgen die wel beter uitkomt voor jou.
In Coronatijd gingen de lessen door online en dat heeft mij goed gedaan, bij de 2e lockdown weer goed opgepakt, weer online, geweldig! De studio is helemaal begane grond ook fijn!
Ik hoop dat ik snel weer naar de lessen kan maar voor nu is het een prima alternatief. 04-01-2021

Anneke Kelderman

Ik ben via Google bij Mind Your Body terecht gekomen omdat ik al jaren last heb van chronische rug, schouder, nek klachten. De website sprak mij erg aan vanwege de uitgebreide informatie en de video's en ik dacht, laat ik het proberen!
Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder waarvan ik de afgelopen 3 maanden actief 2 keer per week de lessen volg, in zwangere toestand. Dit gaat dankzij de kennis, zorgzaamheid en hulp van Rita en Suzanne (ik volg vnl. hun lessen) fantastisch! Bij mijn eerste kindje had ik erg veel rug en bekken klachten. Nu, dankzij deze lessen, heb ik totaal geen last van mijn bekken en gaat mijn rug een stuk beter waardoor ik ook een stuk beter in mijn vel zit.
Er is bij Mind Your Body veel zorg en aandacht voor elk persoon tijdens de les. Er wordt goed gelet op houdingen en elke les is anders. In deze corona periode doen ze er alles aan om de mensen toch in beweging te houden zoals nu met de online lessen. Op deze manier kan toch iedereen mee doen vanuit zijn/haar eigen woonkamer.
Ik ben helemaal tevreden!
11-12-2020

Amanda Chenari

Sinds 2013 volg ik core stability op de maandagochtend. Eerst bij Rita en al vrij snel bij Alicia. 
Wat deze lessen zo fijn en leuk maakt is voor mij de afwisseling. Je “werkt” met verschillende attributen en dat maakt dat het nooit saai of eentonig is. 
Het komt regelmatig voor dat ik met een lichaam dat vast en stijf voelt van huis vertrek en dat ik daar na afloop helemaal geen last meer van heb. 
De individuele benadering is heel prettig en de gezelligheid met de groep, maakt dat je nooit met tegenzin gaat sporten. 
Mind your Body is voor mij de uitkomst geweest voor mijn lage-rugklachten.

Léontien Streek

Voor mij is Mind Your Body al vele jaren als dat paar warme sokken om koude voeten.  Bewegen helpt! Hoe moe ik me ook voel en hoezeer m'n lichaam of geest ook in de weerstand zit; een les van één van de kanjers van het MYB-team geeft altijd dat er weer beweging komt in daar waar ik op dat moment vast zit.
En dat in de sfeer van heerlijk warme sokken om koude voeten: veilig, behaaglijk; hartelijk; liefdevol. Dat wens ik iedereen toe!

Aafke Bos

Ik kom nu al zo’n vijf jaar met veel plezier bij Mind Your Body. Ik ga voornamelijk naar de yin- en de core stability lessen. De lessen helpen mij om te dealen met mijn chronische pijn.

Bij de yin kan ik al mijn spieren ontspannen en rekken op de goede plekken. Na de yin voel ik me weer top en ontspannen.

Bij de core stabilty train ik juist mijn core, zodat al die kleine spieren hun werk gaan doen en mijn lijf sterker maken. Wanneer ik pijn heb, ga ik juist naar de lessen, want bewegen helpt!

Via de app kun je je heel makkelijk aan- en afmelden en als ik een keer niet kan, dan haal ik het gewoon op een ander tijdstip in! 

Natasja Hilkman

Soms zit het mee in je leven

Soms zit het even tegen 

Pijn in je lijf is niet fijn,

Maar wat is het dan heerlijk om bij mind your body te zijn.

Geeft mij rust en kracht,

voor de rest van de dag.

Bewust wording van je lijf en je adem,

dat werkt voor mij heel goed samen.

Dankzij de lieve juf en de rustige muziek, 

is waar ik in de yoga les van geniet.

Mirjam van de Beeten

Mijn motto was: “als je het niet meer trekt dan moet je duwen”.
En dat duwen heb ik sinds 2013 (toen begon ik allerlei gewrichts- en spierklachten te krijgen) gedaan. Ik sleepte mij naar allerlei artsen/therapeuten, die ieder weer een andere behandeling voorstelden en mij na enige tijd toch weer een “deurtje” verder stuurden.
Sporten deed ik al lang niet meer, omdat ik dagen erna nog niet van de bank kon door protesterende gewrichten/spieren. Ondanks dat, had ik wel behoefte aan een vorm van bewegen en kwam zo in juni 2018 al googelend bij MYB terecht.

Na contact met Rita startte ik met een proefabonnement en was op slag verkocht!
Na binnenkomst is het alsof je je in een warm bad  stapt: de geuren, kleuren (zelfs doorgevoerd in de bloemcreaties) en de muziek zorgen voor een relaxte sfeer en je voelt je meteen aan het onthaasten!

De lessen zijn gevarieerd en ik heb geen voorkeur voor een docent – ieder geeft zo zijn eigen invulling aan een les. Wat overeenkomt is de persoonlijke aandacht, het denken en laten bewegen vanuit je mogelijkheden, het aanreiken van evt. “hulpmiddelen” en de fijne , ongedwongen sfeer: je mag er zijn met je gebreken!!
Ik leerde naast de verschillende yogahoudingen over o.a. chakra's en bijpassende muziek en meridianen die bij de verschillende seizoenen horen. 

Mijn lijf ging langzaam maar zeker reageren op dit alles en nu ben ik op het punt dat ik niet meer naar therapeuten ga en mijn pijnmedicatie heb kunnen terugbrengen naar “zo nodig”!

Mijn motto is sindsdien gewijzigd in: “leven is leren”, want dat is wat ik heb gedaan en nog steeds doe door o.a. het luisteren naar mijn lijf, grenzen durven aangeven en verleggen en bewust bezig zijn met het hier en nu.
Dus iedereen van MYB: hartelijk dank voor jullie eyeopener en expertise! 

Van een dingetje heb ik nog wel spijt: ik had jullie veel eerder moeten vinden…

Karin Bakker

 

Soms, wanneer ik druk ben geweest met werk en er tegelijkertijd thuis veel en binnen korte tijd geregeld moet, dan merk ik dat ik meer gespannen bezig ben dan anders. Wanneer de drukte voorbij is of vermindert, uit zich dat bij mij in een soort spit in de rug. T schiet er in en ik kan niet op of neer. 

Vroeger ging ik expres juist niet sporten want ik dacht dat ik dat niet zou kunnen.

De laatste keer, begin dit jaar, vertelde Rita dat het goed is om juist dan wél te bewegen. Dus dat heb ik gedaan. En samen met goede begeleiding, gericht op mn zere rug, ging het véél beter na de les Pilates voor mensen met rugklachten.

En toen ik in de week daarna nog een yogales heb gevolgd, was ook mn hoofd leeg en waren lijf en hoofd weer in balans. 

Nu ik vaker de superfijne yogalessen bij Alicia volg of de Pilateslessen, komt t zelfs niet meer zover dat mijn rug opspeelt. Ik ben fit en mn lijf is in een hele goede conditie, soepel (foto is van 2019!) en vrij van klachten ondanks dat ik net 62 ben geworden.

Jolanda van der Velden

Nadat ik jaren aan fitness had gedaan begon ik als het ware “vast “ te zitten in mijn lichaam. Kreeg allerlei klachten met name in de rug. Ik ben toen bij Mind Your Body terecht gekomen en heb een paar proeflessen genomen . Na de eerste les was het voor mij al duidelijk dat het bewegen op deze manier goed was voor het lichaam. Door op een andere/ mildere manier te bewegen is de pijn veel minder geworden en voel ik me weer soepeler in mijn lichaam. Tevens word er tijdens de lessen aandacht geschonken aan de ademhaling waardoor je nog meer tot rust kunt komen. 
Lessen volgen bij MYB 
is het beste wat ik aan mijn lichaam en geest heb kunnen geven. 

Bedankt voor de fijne lessen! 

Helen ten Wolde

Bij Rita en haar team

Worden onze body en mind gezien 

Gebruiken we de bolster, de flexibar of een blok

Dat doen we dan zonder gemok

Hebben we een pijntje hier of daar

Dan staat het team met raadgevingen klaar

Komen we soms met een brakke schouder of rug

We keren als herboren weer naar huis terug!

Gert en Jolijn Visser

Hallo ik ben Caroline ik kwam 2 jaar geleden met veel pijnklachten van mijn spieren.

Ik ben begonnen met Pilatus maar dat was toch teveel belasting voor mijn spieren de pijnklachten werden erger!

Rita dacht mee wat beter bij mij zou passen en kwam op yin yoga uit. De pijnklachten werden langzaam minder en mijn spieren zijn een stuk sterker geworden. Ik ben erg blij met de begeleiding hier!  

Caroline Gonkel

Rita heb ik leren kennen in haar vorige baan als trainster bij Iedema en ze was wel mijn favoriet zowel voor groepslessen als fitness. Ik ben er daar door omstandigheden gestopt en Rita ging ook haar eigen weg en begon Mind Your Body.

Ze zat nog niet zolang in de Schelpenhoek (als ik het me goed herinner) toen ik wederom  last kreeg van mijn rug en ze net een programma aanbood: Back in Action, vijf vrijdagmiddagen. Klein groepje, veel persoonlijke aandacht, gericht op de specifieke problemen die een ieder ondervond.

En dan is het de kunst het lijf goed te houden. Ik ben doorgegaan met Pilatus omdat dit goed was voor je “core” – wat je rug beschermt en helpt. Jaren gedaan en toen een overstap gemaakt naar Core Stability wat iets intensiever is.

Ook een goed teken wat oefeningen met je doen, dat je een stapje meer kunt!

Ik heb genoten ook van de speciale workshops die soms aangeboden worden: Dancing Trees, iets met yoga, ontspanning, vuur, schrijven…. Het is een wisselend aanbod.

Mind Your Body ontwikkelt zich, steeds meer docenten – en een veranderend aanbod. Waarbij ik een fan ben van Yin Yoga (naast de Core Stability). Heel fijn dat er ook een aanbod in de weekenden is. Leuk docententeam!

Gemakkelijk om je in te schrijven en je eigen programma te maken; op basis van je vaste “les”, om in lessen in te halen als je een keer niet kunt of op vakantie bent geweest. Supermoderne “app” om je in te schrijven en alles te overzien. En filmpjes op You Tube met oefeningen (je kunt dus gewoon doorgaan op vakantie met bepaalde dingen).

Wat ik heel plezierig/leuk  vind: het persoonlijke contact, de deskundigheid en de humor in de lessen. Zelfs in een groep is er aandacht voor jou als persoon (of voor jou specifieke klachten). Dat geldt voor Rita maar ook voor de anderen zoals Alicia, Suzanne en Allineke (ook heb ik haar nog niet veel meegemaakt).

Bewondering voor Rita: bruisend, initiatiefrijk – zelfs als er problemen zijn met haar eigen lijf. Zo zet ze een ongelukje met een enkel om in een programma met een revalidatiecomponent.

Kortom: een groot dank jullie wel.

Chantal Lemmens

 

  • Voel me welkom en op m'n gemak, zowel de ‘wachtruimte', omkleedruimte en de lesruimte hebben een hele fijne sfeer
  • Voel me gestimuleerd tot ontdekken waar mijn grenzen liggen, zowel fysiek als mentaal en daar dan juist niet overheen te gaan
  • Heb door de lessen veel meer contact met mijn gevoel gekregen, zelfs het uiteindelijke gevoel en besluit dat ik van baan en levensrichting moest veranderen vond plaats op de yogamat bij Suzanne
  • Ik vind alle docenten heel prettig lesgeven: vriendelijk, kundig en ondersteunend. Je bent bij MYB echt een persoon en geen nummertje
  • Ik heb veel behoefte aan ontspanning, introspectie en reflectie en volg daarom heel graag de yin-lessen van Suzanne. Met haar zachtheid, liefdevolle uitstraling en acceptatie in woord en gevoel voel ik me geaccepteerd en kom ik tot rust. Ze is het levende voorbeeld van yin voor mij, wat tot voor kort een enorme uitdaging voor mij was. Ik zie deze kwaliteiten nu als kracht en ben dankbaar om dit nu ook te mogen voelen ❤️
Alexandra van der Schoor

Toen mijn fysiotherapeute mij na de zoveelste keer had opgelapt van mijn lage rugpijnen stelde ze voor om pilates te gaan doen.

De keuze was snel gemaakt. Een aantal mensen was erg enthousiast over Rita en haar team.

Al na een aantal lessen merkte ik dat mijn klachten afnamen. Dat mijn rug sterker werd en daarmee ook het vertrouwen in mijn lijf.

Het is elke week weer een feestje. Geen les is het zelfde en wordt met enorm veel kunde én enthousiasme gegeven!

Dankjewel Rita én team!

Michiel Mollee

Na zo`n vier jaar op rij, trouw elke maandagochtend, weet ik ondertussen wel een beetje hoe fijn het hier is!

Piet van Apeldoorn

Ik kom nu een jaar bij mind your body en voel mij helemaal thuis. De ruimte is zeer prettig, rustig en voelt heel fijn. De lessen zijn elke keer weer anders, geen sleur dus. De docenten zijn zeer bedreven en hebben altijd aandacht voor je. De sfeer is zeer prettig, ik hoop nog vele fijne yogalessen te volgen bij jullie!  5 sterren krijgen jullie van mij.

Iris Puijk

Twee maal per week volg ik diverse lessen bij MYB. Dit zijn voor mij kostbare uurtjes. Het onder zeer deskundige uitleg leren gebruiken van de div. spiergroepen maakt dat ik een beter houding heb ontwikkelt waardoor ik minder last heb van lage rugpijn die veroorzaakt wordt door een hernia. Maar dat is slechts een gedeelte van het verhaal:

Tijdens de lessen is er zo een fijne sfeer dat ik mij daarbij helemaal vertrouwd voel. Ik ondervind er betrokkenheid, gezelligheid in een ontspannen sfeer van waaruit ik kon en kan “groeien”. De lessen zijn zeer gevarieerd en geen moment saai. Je werkt met je eigen lijf en de mogelijk- en onmogelijkheden daarvan én verkent je eigen grenzen daarbij. Ik kan mij dus mijn leven nu niet voorstellen zonder MYB . Een dikke pluim voor Rita en het hele team is hier zeker op zijn plaats.

Teuni van Dijk

Ik had al een poosje last van mijn rug,naar de fysio gegaan en dat hielp ook wel maar het bleef zeuren.

En aangezien ik Rita al ken vanaf de lagere school heb ik contact met haar opgenomen en verteld wat mijn probleem was.
Ik volg nu een paar maanden de Pilates lessen en het bevalt me geweldig goed.ik voel zo nu en dan mijn “zwakke plek in mijn rug” maar niet zo erg meer.
Dus ik ben blij dat ik Rita’s advies heb opgevolgd,en ik blijf nog wel even de lessen volgen.
Dus bedankt voor alle fijne en afwisselende en humoristische lessen.

Bertha van 't Hof

De lessen bij Mind Your Body zijn een fijn rustpunt in mijn drukke leven. De lessen zijn van hoog niveau en ik heb heel veel geleerd over mijn spieren en gewrichten. Door alle spieren, met name rondom de “core”, goed te leren gebruiken, heb ik mijn yogahoudingen enorm kunnen verbeteren. Ook heb ik geleerd om mijn adem goed te gebruiken, met aandacht te bewegen en rust te vinden in een houding. Een aantal oefeningen doe ik inmiddels dagelijks om mijn lijf soepel te houden. Bedankt voor de fijne lessen!

Froukje

Al sinds dat Rita Mind Your Body heeft opgestart beweeg ik daar. Ik ben begonnen met Vinyasa yoga want dat leek me het minst zweverig. Ik begon in een periode van mijn leven die toen nogal hectisch was door de komst van twee kinderen in korte tijd. Het heeft me veel gebracht! Rust in mijn hoofd, souplesse in mijn lijf, een beter lichaamsbesef en een milde kijk op de wereld en mezelf.
Nu waardeer ik alle vormen van yoga, maar ben ik vooral fan van Yin yoga. De afwisseling met Core Stability en de sporten die ik er nog naast doe, maken dat ik lol heb en hou in bewegen en dat is waar MYB voor mij voor staat!
Plezier!!

Aimée van Munster

De Yoga en Pliates lessen bij MYB zijn voor mij cruciaal geweest in mijn herstel van een zware zwangerschap en een bevalling met keizersnede. Ik wilde graag weer aan de slag, maar wel met goede begeleiding en aandacht voor mijn situatie, want ik voelde me nog zo kwetsbaar en had nog flink last van pijn en gevoelige plekken. En dat heb ik gekregen. Al heel kort na de start met de lessen werd mijn lijf meer ontspannen en sterker tegelijkertijd. Minder pijn en meer kracht. Dit merk ik in alle bewegingen die ik in het dagelijkse leven maak. Ik kom vaak moe en wat stram aan voor de les en ga ontspannen en met energie weer naar buiten. Bij het volgen van de les op wekelijkse basis blijft mijn basis goed weet ik nu. Elke oefening biedt de docent zoveel varianten, dat er altijd weel eentje bij zit die past bij wat ik kan en wil. Mijn docent Rita brengt mij lichtheid, humor, vrolijkheid en ontspannenheid. Iets wat voor mij de les tot een wellness-uurtje maakt 🙂

Kathelijn Geerts

Online met Rita

Kickstart 5-Daagse

GRATIS YOGA CHALLENGE

Na inschrijving krijg je meteen een bevestiging dat je succesvol bent aangemeld.

Geef dus het mail-adres op waarmee ik verder met je kan communiceren.

You have Successfully Subscribed!

Rita-MYB-positieve-gezondheid

Voor een sprankelend leven

Ontvang mijn waardevolle tips en inspiratie.
Schrijf je in voor de Master-e-maillijst.

Soepel in het leven staan.

Privacy verklaring

Je bent succesvol ingeschreven.

Vul je naam en e-mail in.

Je krijgt je download direct via de mail. 

You have Successfully Subscribed!