Metta Meditatie

In onze Yin Yoga & Yoga Nidra lessen eindigen we altijd met een uitgebreide ontspanning. Dit is een lange geleide meditatie. Het verloopt doorgaans volgens de volgende 8 fases:

 1. Aankomen in het lichaam en ontspannen – tot rust komen in de zintuigen
 2. Zetten van je intentie: Sankalpa
 3. Lange lichaams-scan
 4. Volgen van de adem
 5. Ervaren van emoties – lichamelijke sensaties – tegenstellingen
 6. Visualisatie
 7. Herhalen sankalpa
 8. Langzaam terug komen in het hier & nu

Soms gebruiken we ook een meditatie in dat middenstuk. De Sankalpa, ofwel hartewens, laat je diep in je hart kijken. Wat zich heel goed leent voor een Metta Meditatie. Metta is liefdevolle, vriendelijke aandacht naar jezelf en de mensen om je heen.

Metta Meditatie is een onderdeel uit de boeddhistische traditie. Het is een mooie praktische oefeningen voor het verkrijgen van een kalme geest. En om met meer compassie naar jezelf te kijken. Jezelf en alles wat er is liefdevol, onvoorwaardelijk en barmhartig te begroeten.

De Metta Meditatie kent 5 stappen:

 1. Metta voor jezelf
 2. Metta voor een vriend/vriendin
 3. Metta voor neutraal persoon
 4. Metta voor een moeilijk persoon
 5. Metta voor iedereen – incl jezelf

Hier is een opname naar de Yoga Nidra op MP3 en op Video

ZOMERVAKANTIE 2020

ZOMERVAKANTIE 2020

Wij zijn de hele zomervakantie open. Heel veel lessen Yoga & Medisch Fitness. Uitbreiding docententeam. Boek nu je lessen in onze eigen MYB-app.

Lees meer
#14 – Conny Coppen – Dansen met de dood

#14 – Conny Coppen – Dansen met de dood

Mind Your Body · Dansen met de dood - met Conny Coppen In deze aflevering van de Back in Action Podcast een gesprek met Conny Coppen. Conny studeerde acupunctuur, natuurgeneeskunde en diverse vormen van massage en healing. Al enige tijd ben ik me aan het verdiepen in...

Lees meer